2013. 05. 26.

Jim Rohn: Álmok és Célok

Az ember egyik leglenyűgözőbb tulajdonsága, hogy képes olthatatlan vágyat érezni álmai megélésére, képes a jobb élet reményében célokat kitűzni maga elé. 


Gondoljon csak bele! Ha a szívünk mélyére nézünk, mindannyian egy jobb életről álmodunk magunknak és családunknak; jobb anyagi, érzelmi vagy fizikai életről álmodunk; és természetesen álmodhatunk jobb lelki életről is. Ami mindezt még nagyszerűbbé teszi, hogy nemcsak álmodni vagyunk képesek, hanem meg is tudjuk élni azokat, és nemcsak megélni tudjuk, hanem egy olyan szellemi képességgel is rendelkezünk, amely révén terveket és stratégiákat (célkitűzéseket) tudunk megalkotni álmaink megvalósítására. Ez valóban nagyszerű! Ezen a héten ezt a témát járjuk részletesebben körül: hogyan álmodjuk meg álmainkat, és hogyan határozzuk meg a megvalósításukhoz szükséges célokat?

Mik az Ön álmai és céljai? Ezek nem olyan dolgok, amelyeknek már birtokában van, vagy már korábban megtapasztalt. Ezek olyan dolgok, amelyekre vágyik. Leült már végiggondolni az életét, eldöntötte már valaha, hogy igazából mit szeretne? Vette valaha is a fáradságot arra, hogy meghallgassa, mit súg a szíve, hogy betekintsen a szíve mélyére, és meglássa, milyen álmok élnek benne? Az álmai léteznek. 

Fotó: www.freedigitalphotos.net


Mindenkinek vannak álmai. Lehet, hogy a felszínen élnek, de lehet, hogy mélyen eltemetve. Mondhatják sokan rájuk évekig, hogy őrültség, de az Ön álmai akkor is léteznek..

De honnan tudhatjuk meg, hogy mik az álmaink? 

Egy érdekes folyamat során jöhetünk rá, amely elsősorban a hallgatás, a meghallgatás művészetével hozható összefüggésbe. Ez azonban nem mások, hanem önmaga meghallgatását jelenti. Ha mindig csak mások gondolatait hallgatjuk meg, akkor az ő álmaikat halljuk (ezáltal „átvesszük” mások terveit). Ha másokra hallgatunk, soha sem valósíthatjuk meg önmagunkat. Megfoghatatlan álmokat kergetünk, amelyek nem bennünk gyökereznek. Nem! A saját szívünkre kell hallgatnunk!

Íme néhány praktikus tanács, gondolat arról, hogyan hallhatjuk meg szívünk tanácsait:

Vonuljon el, és használja ki a csendet! Napjaink rohanó világában ezt egyre ritkábban tudjuk megtenni. Sietünk, rohanunk, és folyamatosan a körülöttünk lévő zajokat halljuk. Az emberi szív mélyére legkönnyebben a csenden keresztül láthatunk. Ha erre képesek vagyunk, a szívünk a magasba száll, és álmaink szárnyán szárnyal! Szánjon egy kis időt az álmodozásra ezen a héten! Emberek nélkül. Mobiltelefon nélkül. Számító-gép nélkül. Csak Ön, egy jegyzetfüzet és a gondolatai.

Gondoljon arra, amit igazán örömmel csinál! 

Amikor csendben van, gondoljon azokra a dolgokra, amelyek igazán felpezsdítik a vérét! Melyek azok a dolgok, amelyeket ÖRÖMMEL tenne, akár szórakozásból vagy a megélhetéséért? Mit szeretne elérni? Mivel próbálkozna, ha garantált lenne a siker? 

Melyek azok a gondolatok, amelyek örömmel és izgalommal töltik el a szívét? Amikor ezekre a kérdésekre válaszol, NAGYSZERŰEN érzi majd magát. Így kerül át az „álomvilágba”. Csak ekkor érkezünk el arra a pontra, amikor álmainkkal szembesülhetünk. Írja le az összes álmát, ami csak eszébe jut. Ne 
gondolja azt, hogy nevetségesek és a valóságtól túlságosan elrugaszkodottak – ne felejtse el: most álmodik! Hagyja, hogy a gondolatai szárnyaljanak, és részletesen jegyezzen le mindent!

Most rangsorolja az álmait! 

Melyek a legfontosabbak? Melyek a leginkább megvalósíthatóak? Melyeket szeretné a leginkább elérni? Állítson fel egy sorrendet aszerint, hogy melyeket fogja először megvalósítani! Ne felejtse el, hogy nemcsak álmodozni, cselekedni is kell! 

Íme a nagy igazság: az élet túl rövid ahhoz, hogy ne kövesse az álmait. Az élete vége felé csak visszafelé nézhet majd. Örömmel vagy sajnálattal néz majd vissza magára? Azok, akik álmodnak, célokat tűznek ki maguk elé és cselekednek álmaik megvalósításáért, örömteli életet élnek és békésen készülnek fel az elmúlásra életük végének közeledtével. Jól végezték dolgukat és teljessé tették életüket saját maguk és családjuk számára.

Ne felejtse el: ezek olyan álmok és célok, amelyek a szívéből és az elméjéből születnek. Ezek Ön számára különleges álmok, amelyekre a teremtés szánta Önt, és amelyekre a képességei alapján méltó. Ön akarja megvalósítani az álmait, mert ezek örömmel töltik meg az életét. Ezáltal a családja is összhangban élhet azzal, ami lenni szeretne.

Jim Rohn

A fenti cikk szerzője Jim Rohn, Amerika legnevesebb üzletfilozófiai gondolkodója.
Ha szeretne feliratkozni Jim Rohn heti rendszerességgel megjelenő elektronikus magazinjára, regisztráljon a www.jimrohn.com weboldalon, vagy küldjön egy üres e-mailt a subscribe[kukac]jimrohn.com címre!
Copyright © 2007 Jim Rohn 
International. Minden jog fenntartva.





Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése