2013. 06. 19.

Fájdalomcsillapító helyett...

A meggyel nincs mindenki jó barátságban, főleg az édesszájúak. Régen a cseresznye mostohatestvéreként emlegették, és legyen bármennyire is megérve, úgyis picit csókra húzza a szánk. De a meggyes pitét mindenki imádja!


A meggyből készülhet leves, sütemény, szörp, húsok mellé szósz vagy dzsem, meggykocsonya vagy akár befőtt is. Felhasználási módja ezerféle, és nem ritkán az egészségügyben végzett kutatások tárgya is.

Fotó: www.freedigitalphotos.net


Fájdalomcsillapító helyett meggyet

Olyan növényi eredetű vegyületet tartalmaz, amely kiváló kötőszöveti és ízületi gyulladásokból származó fájdalom esetén. Kutatások szerint pedig tízszer hatékonyabban enyhíti a fejfájást, mint bizonyos vegyi gyógyszerek. Egy pohár házilag készített meggylé vagy pár szem, akár két-három marék meggy naponta enyhíti az ízületi megbetegedések fájdalmait. Sportolás, futás, edzés előtt egy-egy pohár meggylé enyhíti az esetleges izomlázat.

Székrekedés esetén

Óriási rosttartalma miatt fedezi a napi rostszükségletünk tíz százalékát. Ezért, antioxidáns és vízhajtó hatása miatt ajánlott tisztító és fogyókúrás eledel lehet. Mivel kiváló gyulladáscsökkentő, hatékony lehet a szívbetegség kialakulásában is.

A B-vitamin összes típusa megtalálható benne, serkenti az emésztést, salaktalanít és karcsúsít. Szív és érrendszeri betegségek esetén felgyülemlett víz hajtására kiválóan alkalmas, de a lelassult anyagcserén és székrekedésen is segít. A meggyfogyasztás hatása által a kalcium, kálium és magnézium együttes erővel dolgozik a vér és az erek megtisztításán.

Ne dobjuk el a szárát!

A meggyszárból készült tea vírusölő és antibakteriális hatású. Bár nyáron nem annyira gyakori a megfázás és a köhögés, de gyűjtsük össze a meggyszárakat, tegyük el térire, télen kiváló szolgálatot tesznek majd.

Forrás: twice.hu






Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése