2013. 06. 10.

Jim Rohn: A kulcs a jobb jövődhöz Te magad vagy

Úgy gondolom, hogy az összes dolog közül, amelyek hatással lehetnek a jövődre, a személyes fejlődésed a legfontosabb. Beszélhetünk értékesítési növekedésről, profit növekedésről, anyagi növekedésről, de ezek valószínűleg nem fognak bekövetkezni személyes fejlődés nélkül. 


Ezen keresztül vezet az út mindenhez. 



Ami azt illeti, szeretném, ha megjegyeznéd az alábbi fontos mondatot: 

„A kulcs a jobb jövődhöz TE magad vagy.”

Engedd, hogy megismételjem: „A kulcs a jobb jövődhöz TE magad vagy.” Ragaszd ki ezt valahova, a fürdőszobába, a konyhába, az irodába vagy bárhova, ahol mindennap látod. „A kulcs a jobb jövődhöz TE magad vagy.” Próbálj meg emlékezni erre minden nap és gondolkozz ezen. A kulcs Te vagy.

Sok dolog van, amely segítheti a jövődet. Ha egy erős, dinamikus és fejlődő céghez tartozol, az segíthet. Ha a cégnek jó termékei vannak, jók a szolgáltatásai, amelyekre büszke lehetsz, az biztosan segít. Ha jó volt a marketingtámogatás vagy jó a képzés, az is biztosan segít. Ha erős a vezetés, az is biztosan segít. 

Ezek közül minden segít és természetesen, ha nincs vihar, az is segít. Ha a kocsi nem robban le, az is segít. Ha a gyerekek nem betegednek meg, az is segít. Ha a szomszéd elég távol marad, az segít. Ha a rokonok nem zavarnak, az is segít. Ha nincs túl hideg, ha nincs túl meleg, ezek a dolgok mind segíteni fogják a jobb jövődet. És ha az árak nem lesznek magasabbak, ha az adók nem lesznek súlyosabbak, az segíteni fog. És ha a gazdaság stabil marad, az is segíteni fog. Folytathatnánk a listát, de emlékezz, hogy ezek a dolgok, amelyeket felsoroltam és még sok más is, csak egy kis szerepet játszik a jobb jövőd elérésében.

A kulcs a jobb jövőhöz TE magad vagy. 

Vésd jól az eszedbe. Ez egy nagyon fontos dolog, amire emlékezned kell. A kulcs TE vagy. Amikor megkérdeztem Shoaff urat, hogy hogyan tesz szert átlagfeletti jövedelemre, így válaszolt: „Egyszerű, válj átlagfeletti emberré! Dolgozz magadon!” Shoaff úr azt is mondta: „Fejlessz ki egy egyedi kézfogást. Sok ember akar sikeres lenni, de nem foglalkoznak a kézfogásukkal. Könnyű 
lenne ezzel kezdeni, de nem törődnek vele”. 

Majd hozzátette: „Dolgozz ki megnyerő mosolyt, átlagfeletti izgatottságot, különleges elkötelezettséget, rendkívüli érdeklődést az emberek iránt.” Azt is mondta: „Azért, hogy többet birtokolhass, válj többé. Emlékezz, dolgozz keményebben magadon, mint amilyen keményen dolgozol a munkádon.” Hosszú ideig nem értettem meg ezt. 

Bármilyen furcsa is, ugyanannál a cégnél, ugyanabban a hónapban két különböző ember közül az egyik kereshet 100 dollárt, a másik pedig 1000 dollárt. Mi lehet köztük a különbség? Ha a termékek ugyanazok, ha a képzés ugyanaz volt, ha ugyanaz a szakirodalom és eszköz áll a rendelkezésükre, ha
ugyanaz volt az oktatójuk, a jutalékrendszerük, ha ugyanazokra a megbeszélésekre jártak, miért van az, hogy az egyik csak 100 dollárt, míg a másik 1000 dollárt keres havonta? Jusson eszedbe: a különbség személyes, belülről, nem pedig kívülről.

Láthatod, hogy a valódi különbség benned van. Tulajdonképpen, a különbség TE magad vagy. Egyszer valaki azt mondta: A varázslat nem a termékben, nem a szakirodalomban van, nem a filmben van. Nincs csodás találkozás, hanem a csoda, amely jobbá teszi a dolgokat, benned van, és a személyes fejlődés által fog a csoda működni.

A csoda abban van, hogy hiszel, hogy mersz, hogy próbálkozol. A valódi csoda abban áll, hogy rendületlenül kitartasz, hogy elfogadsz. Csoda van a munkában, a kézfogásban, a mosolyban, az izgatottságban, az eltökéltségben, a részvétben, a törődésben, az együttérzésben. 

Megmagyarázhatatlan csoda van egy erős megérzésben és látod, hogy minden belülről jön és nem kívülről. Tehát a különbség benned van. A valódi különbség Te vagy. Te vagy a Kulcs a jobb jövődhöz.

Jim Rhon





Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése