2013. 06. 01.

Kalóriát számol a Google

A Google már így is rengeteg kérdésünkre nagyon gyorsan választ tud adni, de most még táplálkozási tanácsadónak is felcsap.


A keresőóriás tegnap bejelentette, hogy több, mint ezer élelmiszerrel kapcsolatosan szolgál táplálkozási adatokkal: egy adott étel hány kalória, mekkora a zsír, fehérje vagy szénhidrát tartalma, és hasonlók. 

A működése pofonegyszerű: mindössze annyi a dolgunk, hogy megkérdezzük a Google-től, hogy például hány gramm zsír van egy banánban, a kereső pedig "kiköpi" az eredményt az oldal tetejére egy táblázatban. (Hasonlóan működik, mint a Google számológép. Ott ha egy műveletet írunk be a keresősorba, akkor a lap tetején megmutatja az eredményt.)

A kalória-kereső természetesen működik asztali és mobil eszközökön is, jelenleg azonban még van szépséghibája: egyelőre csak az USA-ban, és csak angolul működik. Megnyugtató azonban, hogy általában ezen viszonylag gyorsan változtat a Google, és várhatóan hamarosan itthon is elérhető lesz a szolgáltatás.

A Google nyilatkozata szerint az új lehetőség, hogy táplálkozási adatokra is kereshetnek a felhasználók, az egészséges életmódért folytatott harcuk egy fontos mérföldköve, éppen ezért ígéretet tettek, hogy gyorsan bővítik majd a kereshető ételek körét. Azt viszont azért ne felejtsük el, hogy ha fogyni akarunk, nem csak a táplálkozásra kell odafigyelni, hanem rendszeresen mozognunk is kell.

Forrás: www.hir24.hu





Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése