2013. 06. 08.

Tényleg falják a rákot a polifenolok, mellékhatása az egészség

Vége a sarlatánok paradicsomának. Bebizonyították, amit már régen tudni vélünk, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek.


Már az óvodások is tudják, hogy a zöldségek, gyümölcsök egészségesek, a csomagolt élelmiszerek pedig sírba visznek. 

Nem igaz, hogy nem születtek részkísérletek alapján részeredmények és tanulmányok arról, hogy mennyi sok betegségben, főként napjaink rákfenéje, a rák legyőzésében segédkeznek a növényi eredetű táplálékok, most azonban egy részletesebb tanulmány készült arról, hogy az emberek többségénél tényleg, igazán hatékony lehet a szuperélelem. 


Gránátalma, zöld tea, brokkoli és kurkuma

A fél évig tartó vizsgálat során prosztatarákban szenvedő férfiaknak, akik sebészeti és/vagy sugárkezelésen estek át, olyan kapszulákat adtak, melyekben gránátalma-, zöldtea-, kurkuma- és brokkolikivonat található.

A kísérlet végén a kutatók megállapították, hogy a PSA nevű fehérje szintje, mely a rákos sejtek jelenlétének indikátora a szervezetben, 63 százalékkal alacsonyabb volt azoknál a férfiaknál, akik a szuperételek esszenciáját fogyasztották, azokhoz képest, akik csak placebót kaptak. 



A polifenol nevű csodaszer

A növényekben található polifenolokban gazdag táplálkozás nemcsak a rák elleni küzdelemben hatékony, hanem igazoltan csökkenti az időskori elbutulás, másnéven demencia, a szemfenéki meszesedés, a szívbetegségek és a bőr idő előtti öregedésének kockázatát. 

Több kutatás is sejttette, hogy a polifenolok rendszeres fogyasztása számos ráktípus kiújulását akadályozza meg, mint amilyen a mell-, a hasnyálmirigy-, a nyelőcső-, a petefészek-, a prosztata-, valamint a bőrrák.

A kutatások alapján a sok zöldséget, gyümölcsöt és zöld teát fogyasztó mellráktúlélők körében kevesebbszer újult ki a betegség.

A polifenolok rákellenes hatása antioxidáns tulajdonságaiknak köszönhető, melyekkel a DNS-t védik a rákkeltő anyagoktól, és még a rákos sejtek szaporodását is gátolják. 

Mellékhatása az egészség

A Cambridge egyetem professzora és egyben a bedfordi, valamint az addenbrooke-i kórházak onkológusa, Robert Thomas elmondta, a kutatás során az alkalmazott szupertáplálék-kiegészítőknek semmilyen mellékhatását nem tapasztalták, sőt kevesebb betegnek volt szüksége a számos mellékhatással, az immunrendszer legyengülésével járó gyógyszeres vagy sugárkezelésre. 

Robert Thomas immár saját kísérletei alapján jelentheti ki, hogy az egészséges táplálkozás és életmód a rákmegelőzés legjobb módszere, és a férfiak mostantól nyugodt lélekkel fordulhatnak a tudományosan is hatásosnak nyilvánított táplálék-kiegészítőkhöz.

Jegyezd meg: minél több zöldség-gyümölcs, annál kevesebb állati eredetű fehérje, és annál kevesebb betegség. Reméljük, hamarosan felfedezik a flekken ízű brokkolit.

Forrás: manna.ro






Néhány ember tesz, azért hogy megtörténjen 
Néhány ember figyeli, hogy megtörténjen
Más emberek csak ülnek és csodálkoznak 
Mi történik?





Te szeretnél ezen változtatni?
Ha tudni akarod, hogy hogyan, nagyon szívesen elmondom neked


Kérlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjlek, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése