2013. 07. 21.

Kisgyermekes anyuka vagy?


Kisgyermekes anyuka vagy? Munkát keresel, nem találod a helyed, a számlák meg csak gyűlnek? A férjed reggeltől-estig dolgozik, így a gyerekekről való gondoskodás is teljes egészében rád hárul?

Ma szinte lehetetlen egy kisgyermekes szülőnek munkát találni Magyarországon.


Fotó: www.freedigitalphotos.net


2012 július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is. Aki pedig hosszabb munkanélküliség után vállal újra munkát, ám röviddel a munkakezdés után a betegszabadság idejét meghaladó időtartam erejéig lesz beteg, annak úgy mondhatnak fel, hogy közben táppénzre sem lesz feltétlenül jogosult.

Egy biztosított a rendszerváltás idején még átlagosan 22 napot töltött táppénzen, az ezredfordulón már csak 12 napot, manapság pedig mindössze 9 napot tölt otthon évente, ha beteg.

Az alkalmazottak 2008-ban egy betegség (eset) alkalmával átlagosan 26 napot töltöttek táppénzen, míg a vállalkozások tagjai 60%-kal többet. Ez utóbbi arány az ezredforduló táján ennél is magasabb volt (90%). Ez arra utal, hogy a vállalkozások tagjai csak hosszabb és valószínűleg komolyabb betegségek esetén, kényszerűségből vállalják a munkából való kiesést. Ugyanakkor az alkalmazottak sem tehetik meg, hogy hosszabb időre táppénzre menjenek, mert azzal munkahelyük elvesztését kockáztatják.

Gyermekek ápolásával az összes táppénzes nap 3,4%-át töltik a szülők, üzemi baleset és foglalkozási megbetegedés miatt pedig 4,8%-ukat töltik otthon az egészségkárosodottak. 2008-ban a táppénzre és betegszabadságra kifizetett összeg együttesen 152 milliárd forint volt, a GDP 0,6%-a. 1992-ben a GDP 1,2, 2004-ben 0,6% át fordították ugyanezen célra.

Forrás adatok KSH


Kérdezzünk meg egy kisgyermekes anyukát, hogy vajon hány állásinterjún tették fel neki a kérdést arra vonatkozóan, van-e gyermeke, és ha igen, akkor az mennyi idős.

Elég körbe nézni a fórumokon, baráti körben, vagy csupán embereket egyénileg végig hallgatni. Hány anya van a munkanélküliek közt, aki a terhessége előtt folyamatosan dolgozott, mint minden szorgalmas ember, és most nincs állása. Szét kéne nézni ez ügyben. Van, akinek már hat-hét éves a gyermeke, és még mindig nem talált munkát, pedig szakmával rendelkezik. 

Milyen módon bizonyíthatja az igazát? 
Járjon perről perre? 
Egy állástalan embernek, erre sem ideje, sem pénze nincsen. És mit érne el vele? 

Ha egy munkáltató, nem akar alkalmazásba venni, vagy el akar bocsátani valakit az állásából, akkor mindenképp találni fog rá okot, indokot. Akár törvényesen is.


Hogyan maradhatsz mégis otthon a gyerekeiddel, úgy, hogy mellette jól keresel?


Bizonyára Te is olyan munkát keresel, amit a gyerekeid mellett is tudsz végezni és szívesen is csinálnád. 


Fotó: www.freedigitalphotos.net

Sok-sok kisgyermekes anyukával folytatott beszélgetések alatt rájöttem hogy mindannyian szinte azonos problémákkal küzdünk nap mint nap, nincs étvágya a gyereknek, nem eszik elég gyümölcsöt, a zöldséget meg el lehet felejteni, pedig a szervezetének szüksége lenne a vitaminokra. (Nem láttam még nyers spenótlevelet, brokkolit vagy spirulinát rágcsáló gyereket vagy felnőttet, jószerivel ezen zöldségek egy részét még főzelék formájában vagy párolva sem szívesen eszik meg amikorra pedig tönkremegy minden bennen lévő hasznos fitokémiai vegyület).

A kutatások kimutatták, hogy ha naponta 5 adag gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk el, valódi eredményeket hoznak egészségünk érdekében, ezen szokás megelőzhet szívbetegségeket vagy a rák bizonyos formáit.

Ekkor találkoztam a Flavon termékekkel, a Flavon Kids termékük kimondottan gyermekeknek készül és minden kritériumnak megfelel, nincs benne tartósítószer, csontjaik erősítése, szervezetük fejlődésének segítése érdekében van két olyan gyümölcs, amely rendkívül hasznos és fontos számukra a fekete szeder és a meggy a koncentrátum tartalmaz még egy külön gyermekeknek kifejlesztett vitaminsort, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, H-vitamin, valamint folsavat is, ráadásul ezt 10 mp alatt be lehet adni a gyereknek is, óriási előnye, hogy finom.


www.flavonmax.com


Termék oldalról, és az üzleti részébe is belenézve belekóstoltam a jóba (szó szerint).

Mindez persze egy döntéssel születik, melyet magunkban vagy fennhangon kimondunk: igenis felelősséget vállalok a magam és családom egészségéért! 








Flavon kids összetevői



Flavon kids tápértéktábla


Tartósítószert nem tartalmaz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése